Ως πότε θα καίνε τα υπολείμματα της καλλιεργητικής δραστηριότητας;



Στείλαμε στο Δήμαρχο το παρακάτω. Όσοι φίλοι μας το διαβάσουν και συμμερίζονται, τους παρακαλούμε να το συζητούν όπου και όπως μπορούν κι ας μην αφορά τη δική τους αυλή, και τη δική τους Υγεία.
"Δήμαρχε, πολύ σας εκτιμούμε (όπως όλοι) γιατί δίνετε προτεραιότητα στην Υγεία που διασφαλίζεται μόνον όταν είναι και το Περιβάλλον υγιές. Κοιτάξτε τώρα λοιπόν τί μας λένε εδώ και τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή πολίτες που διαμένουν στην περιοχή από Κάστα έως Καβούρι: Ότι μυρίζουν κι αναπνέουν καμένο πλαστικό (προσοχή κίνδυνος: διοξίνη!). Το καίνε οι καλλιεργητές για να "καθαρίσουν" τα χωράφια από τα υπολείμματα της θερινής καλλιέργειας (καρπούζι κυρίως) και να τα ξαναφυτέψουν με χειμερινά λαχανικά ή να τα έχουν έτοιμα για το επόμενη θερινή περίοδο. Ίσως και οι ίδιοι να μην γνωρίζουν τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχουμε. Ήρθε συμπολίτης και σχεδόν έκλαιγε όταν μας έλεγε ότι έχουν λίγες κότες μια 4μελής οικογένεια και φοβούνται να φάνε τα αυγά και εκεί που βόσκουν έχει επικαθίσει αυτός ο καρκινογόνος καπνός. Ήθελε μάλιστα να μας κεράσει λίγα αλλά φοβόταν. Θεωρούμε ότι χρειάζεται να ασχοληθείτε, τί λέτε;"

https://www.onmed.gr/.../dioxines-ti-prokaloyn-ston... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις